Carbon wrap folie om je auto te verfraaien

Wilt je, je auto verfraaien maar wil je hem niet laten spuiten? Dan is carbon wrap folie wat voor jou. De folie is uitstekend geschikt om op lastige oppervlaktes aangebracht te worden. Na het strekken of verwarmen van de folie veranderd de structuur niet, dus daar hoeft je niet bang voor te zijn. De folie is goed verwerkbaar en erg flexibel om mee te werken. Onbedrukt heeft de folie zelfs een levensjaar van 5 jaar. Ook handig om te weten is dat de folie eenvoudig te verwijderen is. Lees hier onder de gebruiksaanwijzingen.

plakinstructies wrapfolie

  1. De folie moet aller eerst op minimaal kamertemperatuur zijn.
  2. Maak de opervlakte schoon (stof en vetvrij) die je gaat beplakken.
  3. Snij de folie op maat. Zorg dat je nog iets groter stuk over houd zodat als uw berekening niet goed is je nog extra over hebt.
  4. Verwijder de beschermingslaag van de achterzijde van de folie.
  5. nu ga je de folie zo strak mogelijk over het oppervlak trekken. Op een grote oppervlakte is het handiger en beter als je het met zijn tweeën doet. Zorg er voor bij het plakken en hervormen van de folie dat de folie altijd goed warm blijft. Doordat je daar voor zorgt zal de folie niet scheuren of breken.
  6. Nadat het er opgeplakt zit en er eventueel een paar bubbels nog in zitten kan je deze voorzichtig weg strijken met een rakel. Mocht het niet goed lukken kunt u eventueel water gebruiken om het te vermakkelijker.
  7. Dan pak je een Föhn, hou deze op minstens 25cm afstand en zorg dat je de folie goed strak trekt.
  8. Strijk nogmaals over de oppervlakte heen met de rakkel om overgebleven strepen en luchtbellen volledig te verwijderen.
  9. Nu Föhn je de folie nog een keer goed op randen en in hollingen (kort en gelijkmatig verhitten, let hier goed op dat je dit gelijkmatig doet anders verbrand je de folie, wat je niet wilt hebben).
  10. Nadat de folie goed is afgekoeld en je tevreden bent over het resultaat kan je nu overtollig folie weg snijden.

 

In category: Uncategorized