De aura van de migraine…

Ruim een derde van de mensen die last hebben van migraine in hoofdpijnfase kunnen door middel van een bepaalde gevoeligheid en lichtsterkte aura’s waarnemen. Dit is een verschijnsel dat wetenschappelijk is aangetoond bij mensen met migraine. Een aura kun je vaak zien bij dit soort klachten. Vaak gaan deze klachten met spraakstoornissen en bewegingsstoornissen en stekende hoofdpijn.

Het zien van aura’s tijdens zo’n aanval duurt maar 20 tot 60 minuten. Het zien van sterretjes of bliksemschichten komt ook vaak voor. Er zijn vele soorten aura’s maar er zijn ook nog aura’s die wetenschappelijk niet verklaard kunnen worden. Er geen informatie of kennis hoe dit in het lichaam werkt. Er moet nog een onderzoek naar gedaan worden. Zo’n onderzoek kost een heleboel geld.

Een auraverschijnsel is vaak een zeldzame reactie van het lichaam. Het zien van aura’s is niet iets dat aangeboren is bij mensen. Wat het verband is tussen aura’s en migraine, daar is de wetenschap het niet over eens. Het is echter wel mogelijk tijdens de hoofdpijn dat er een bepaalde prikkel in je lichaam komt, dat in zeldzame gevallen kan lijden tot het zien van aura’s. Mensen die zesde zintuig hebben beweren ook vaak aura’s te kunnen. De wetenschap kan niet bevestigen of mensen die aura’s zijn de waarheid spreken. Wel weten wetenschappers dat het zien van aura’s heel bijzonder is. Als je deze kunt zien heb een bijzondere gevoeligheid. Het zien van aura’s gaat vaak samen met sommige ziektebeelden zoals: migraine,psychose,depressie. De wetenschap heeft geen antwoord. Ze kunnen aantonen dat er iets gebeurt in het lichaam met de geest. Alleen er is geen tastbaar bewijs hoe het zien van aura’s met een zesde zintuig of met een ziekte bij kan dragen aan functioneren van jouw eigen lichaam.

 

In category: ziekte