De levensloop van een teek

Een teek heeft net zo als wij mensen een levenscyclus. Ze worden geboren en ontwikkelen zich tot een mannetje of een vrouwtje. Dan is het tijd om te paren en eieren te leggen om nieuwe teken geboren te laten worden. Als het weer te koud is sterven er veel teken in de winter. Afhankelijk van de buitentemperatuur bepaalt of teken lang of kort zullen leven. Hoe warmer het is in ons land hoe meer teken wij in het voorjaar en de zomer. Dit is een last voor mensen. Dit artikel wil ik het hebben over de levenscyclus van een teek. Een teek heeft verschillende levensstappen om te doorlopen. Een teek vervelt een aantal keer alvorens hij je een tekenbeet geeft.

Elke vervelling leidt tot een nieuwe levensfase van teek. Als u meer interesse heeft hoe de levensloop van een teek exact verloopt wil ik uw verwijzen naar Google.nl met als trefwoord: de levenscyclus van een teek of levensloop van een teek. De vervelling gaat door tot een teek volwassen is. Er is een tussenstadium voor een teek dit wordt het nimfstadium of larvestadium. Dit kunt u vergelijken met de pubertijd en kindertijd van mensen. Dit is de periode dat een teek vervelend wordt.

In deze periode wil een teek zich vaak voortplanten. Voor de voortplanting is bloed nodig. Bloed om van te leven en bloed voor het vormen en het leggen van eitjes. Het duurt jaren voordat een teek zich ontwikkeld. Het zijn meestal de geslachtsrijpe teken die de mensen plagen met hun ongemakken en eventuele ziektes die zij bij zich dragen. Als u snapt hoe de levensloop van een teek de eruit ziet komt u vaak tot de volgende conclusie: U wilt het waarschijnlijk niet van ons aannemen maar qua ontwikkeling en de fases lijken de levensloop van teken en mensen meer op elkaar dan jullie ooit gedacht hebben of hadden.

In category: ziekte