DJI’s nieuwe compacte Dji Mavic Pro drone

DJI’s nieuwe compacte¬†Dji Mavic Pro drone kan neergeklapt worden tot de grootte van een fles water. Een week nadat GoPro’s Karma drone uiteindelijk aangekondigd werd zorgde het voor wat spannende competitie in deze snel toenemende sector.

Ondanks zijn grootte, heeft DJI niet bezuinigd op de functies: de Mavic Pro is uitgerust met een gestabiliseerde 4k camera en visuele navigatie-systeem, met een 6,9-km bereik en 27 minuten vliegen tijdsduur. De opgenomen beeldmateriaal kan in 85-grafen video bekeken worden met een bijbehorende brillen set.

De quadcopter – uit 15 Oktober – is gebouwd met een niewe FlightAutonomy systeem dat beschikt over vijf camera’s, GPS en GLONASS navigatiesystemen, een paar ultrasone afstandsmeters, en 24 computer cores. Het nieuwe systeem kan navigeren en routes plannen voor de Mavic Pro, wat hem toestaat tot het vermijden van hindernissen, met of zonder hulp van satellietsignalen. De drone is zelfs semi-autonoom in sommige slimme vluchtmodi, en zal de meeste hindernissen vermijden met snelheden tot 35kmh.

De Mavic Pro drone is uitgerust met een gestabiliseerde 4k camera en een visuele navigatiesysteem

De camera van de Mavic Pro heeft dezelfde sensor als die van DJI Phantom 4, wat betekent dat het 4k video op 30fps en 1080p HD op 96fps kan opnemen. Dat is ondanks het feite dat het ongeveer half zo groot als de Phantom is. Het heeft ook een 12-megapixel camera met ondersteuning voor Adobe DNG RAW, hoewel het zichtsveld iets kleiner is, afnemend vanaf 94 af tot 78.

Gebruikers moeten 27 minuten levensduur van de batterij kunnen gebruiken met een topsnelheid van 64kmh in de Sport-modus, iets kleiner dan de 72kmh die je op de grotere Phantom 4 krijgt. Dit toont aan dat, hoewel de nieuwe drone van DJI kleiner en compacter is, haar prestaties vergelijkbaar zijn met sommige van de krachtigere apparaten van dit bedrijf.

Net als de voorgaande drones van DJI, zal de Mavic Pro automatisch terugkeren naar de lancering locatie als het contact met de controller verliest, of als het een kritiek laag niveau batterij bereikt. De nieuwe Precision Landing functie op de drone betekent dat het video uitbarstingen opneemt als de Pro lanceert, en maakt gebruik van zowel video en satelliet gegevens als het op land terugkeert binnen 2,5cm van waar het begon. En als je de controles laat gaan, moet de drone gewoon op zijn plaats bliven zweven.

In category: winkelen
Tagged with: ,