Ik heb een Bruidsfotograaf uitgekozen, wat nu?

Als je eenmaal een fotograaf voor de bruidsfotografie hebt uitgekozen, is het verstandig om een contract te tekenen waar alles zwart-wit op staat: van de trouwdatum en het aantal uur dat inbegrepen is bij de service, tot de postproductie en de manier waarop jullie de foto’s uiteindelijk zullen ontvangen.

Plan een verlovingsshoot in

Als je eenmaal een fotograaf hebt gehuurd, is het om meerdere redenen ontzettend handig om een fotoshoot te doen nog voor de bruiloft. Het biedt je de mogelijkheid om je meer op je gemak te voelen bij de fotograaf; de foto’s die worden genomen, kun je eventueel gebruiken als save-the-date foto; en je kan de fotograaf feedback geven over wat je wel en niet fijn vond, voor de grote dag.

Maak een (redelijk) lijstje met foto’s die je graag wilt hebben

Het is zonde om je tijd te verdoen door letterlijk elke combinatie aan grootouders, broers en zussen en neven en nichten op de foto te willen krijgen. Houd het bij een aantal belangrijke scènes, en vraag je bruidsmeisje of iemand anders uit je bruidsgezelschap om je hierbij te helpen op de dag zelf. Schrijf op of je de foto’s graag in kleur of in zwart-wit zou willen hebben en vergeet niet om het te noteren als er specifieke items in het decor zijn die je op de foto wilt hebben (zoals bijvoorbeeld de servethouders die je met bloed, zweet en tranen zelf in elkaar hebt gezet). Als je deze notities verstuurt naar de fotograaf, kun je ook een aantal foto’s bijvoegen waarvan je zelf vindt dat je er heel goed op staat – dan weet de fotograaf hoe je eruit wilt zien op je trouwdag. Noteer ook overige opmerkingen over de dag zelf – zoals bijvoorbeeld dat je oma een slechte heup heeft en niet te lang kan staan.

In category: Service