koolhydraatarm dieet niet alle koolhydraten mijden

Nadat we in ons vorig artikel besproken hebben wat de nut is van een koolhydraatarm dieet en op welke basis dit samengesteld wordt, willen we in dit artikel ons concentreren op een paar voorbeelden van dit soort dieet.

Niet alle koolhydraten mijden

In ons vorig artikel legden we al uit dat het geen goed idee is om alle koolhydraten uit je voedingspatroon te mijden, omdat je deze voedingsstoffen wel degelijk nodig hebt om van een evenwichtige en gezonde voeding te kunnen spreken. Een lijst van voedingsproducten die je wel of niet kunt eten tijdens een koolhydraatarm dieet, werkt weinig aanschouwelijk en daarom geven we je graag een voorbeeld van hoe je week er zou kunnen uitzien tijdens het volgen van dit dieet.

Suggesties voor een koolhydraatarm dieet

Op zoek naar heerlijke gerechten voor een koolhydraatarm dieet, vonden wij diverse suggesties voor recepten. Wie denkt dat hij of zij niets meer mag eten omdat er nu eenmaal een dieet gevolgd wordt, zal werkelijk heerlijke ontdekkingen kunnen doen. Een van de bekendste koolhydraatarme diëten is het Atkins dieet. Op de site die helemaal gewijd is aan dit dieet, kun je een zoekmachine vinden waarmee je ingrediënten kunt ingeven en nadien kunt aanvinken of je dat ingrediënt voor je ontbijt, middagmaal of avondmaal wilt gebruiken. De resultaten zijn veelbelovend en verrassend.

Ontbijtmogelijkheden

Wij tikten het woord melk in en kregen als suggesties voor het ontbijt o.a. een boerenomelet met groenten, roerei met ansjovis of een vegetarische omelet behoren tot de mogelijkheden. Wanneer we brood intikken, dan hebben we de keuze tussen een koolhydraatarme boterham met kaas, of een koolhydraatarme boterham met kaas en advocado. Ontbijtgranen en cornflakes als zoektermen geven geen resultaten, maar dat hadden we eerlijk gezegd ook niet verwacht. Deze zoekmachine is zeker een goed hulpmiddel. Laten we eens kijken wat we als lunch zouden kunnen nemen.

Suggesties voor de lunch

Een lekker slaatje als lunch? We tikten het woord sla in in de zoekmachine, en alweer waren de resultaten erg veelbelovend. We konden kiezen tussen gehaktbrood met ei, komkommer advocadosalade of een roerei met zalmkaviaar. Wanneer we eerlijk zijn, dan moeten we toegeven dat we dit niet hadden verwacht. Een koolhydraatarm dieet kan dus wel degelijk lekker zijn. Laten we nu eens nagaan welke mogelijkheden we hebben voor een diner of avondmaal.

Suggesties voor het diner

Ben je echt een vleeseter, en kun je echt niet zonder biefstuk? Ook dan hebben wij goed nieuws voor jou. Wanneer we vlees intikken in de zoekmachine, dan krijgen we de volgende suggesties: een BBQ biefstuk groentespies en gegrilde entrecote met champignonsaus en bloemkool. Ook dit ziet er weer allemaal heel erg lekker uit. Ook vis behoort tot de mogelijkheden. Gebakken vis met salsa is dan ook een aanrader.

Als je het ons vraagt:

Het koolhydraatarm dieet is niet alleen gezond, ook op culinair gebied is het zeker een aanrader. In tegenstelling van wat je zou denken, kun je blijven genieten van heerlijke gerechten.

In category: Gezondheid
Tagged with: