Koper prijs zo vind je de beste deal

Koper is een erg gewild oud metaal. Handelaars in oude metalen kopen het graag op, omdat koper veel opbrengt. Vaker dan je zou willen lees je ook in de media dat koper gestolen wordt op bouwwerven of zelfs dat er schade aan de bovenlijn van treinsporen wordt veroorzaakt om zo aan het koper te komen. Je zou denken dat dit metaal goud waard is, maar zo’n vaart loopt het nog net niet. Maar wat is nu precies de koper prijs?

Wat is de prijs van koper?

De prijs van koper wisselt van dag tot dag, net zoals dat voor andere metalen of edelmetalen geldt. Hier wordt dus met een dagprijs gewerkt. Deze dagprijs is niet eenduidig. Consumenten of privépersonen die koper van de hand willen doen, krijgen er bij een handelaar in metalen vandaag de dag € 3 per kilo voor. Deze koperhandelaren verkopen het koper dan weer voor een hogere prijs. Op 22 augustus 2016 bedroeg deze verkoopprijs € 4,74. Deze prijzen liggen ietwat lager dan 5 jaar geleden, maar toch kunnen we zeggen dat koper een interessant metaal blijft. Dit is zeker het geval wanneer we de prijs vergelijken met de prijs van andere metalen.

Waarom is de prijs van koper interessant?

De prijs van koper blijft relatief hoog. Je doet er goed aan om de prijs van dag tot dag in het oog te houden, omdat de prijs vaak stijgt. Koper is een veelgevraagd metaal. Tegelijk is het vrij schaar als grondstof. Daarom wordt vaak een beroep op koperhandelaren beroep gedaan om aan dit metaal te geraken wanneer producenten het nodig hebben.

 

Waarom is er een verschil tussen de consumentenprijs en de verkoopprijs van de handelaar?

Op deze vraag is het antwoord duidelijk. Uiteraard wil de koperhandelaar ook winst maken. Bovendien moet het koper dat je aan een metaalhandelaar verkoopt ook nog bewerkt worden voor het verder gebruikt kan worden om nieuwe dingen met te produceren. Daarom is er een marge nodig wanneer koper verkocht wordt.

 

Hoe krijg ik de beste prijs voor koper?

Wanneer je de beste koperprijs wilt krijgen voor het oude metaal, dan doe je er goed aan om dit metaal zo netjes mogelijk aan te bieden. Hiermee bedoelen we dat koperdraad gescheiden dient te worden van koperdraad en dat het metaal dat je te koop aanbiedt, zo zuiver mogelijk is. Wanneer je metaal in vuile toestand aanbiedt aan een opkoper, zal de prijs gevoelig dalen. In die zin heb je de koper prijs zelf in de hand.

In category: Service