Mag een trouwpak niet te modern zijn?

Tradities hebben bij bruiloften altijd al hoog in het vaandel gestaan: op de meeste gebieden is dat prima, maar als het op mode aankomt is dat een beetje ouderwets. Maar het feit dat je misschien dezelfde ceremonie hebt als je ouders dertig jaar geleden, betekent niet dat je er ook hetzelfde uit hoeft te zien. De tijden veranderen. Er zijn zeker genoeg smaakvolle manieren waarop je trouwpak er iets moderner uit kan zien, zonder dat je er vreemd of te casual uitziet. Waarom kies je bijvoorbeeld niet voor een gebreide stropdas, of een pochet met een patroon? en waar kan je een trouwpak op maat laten maken?

Het moet serieus zijn
Een bruiloft is natuurlijk geen begrafenis, maar sommige stellen gaan er helaas wel zo mee om; ze zijn zo geobsedeerd door de kleinste details, dat alle plezier verdwijnt als sneeuw voor de zon. Laat een beetje los. Een bruiloft is een feest. Dus zorg dat het er feestelijk uitziet: Draag een pak waarmee je de show steelt, of gebruik een opvallende stropdas om je look af te maken. De snelste manier om je look net iets frisser te maken? De sokken. Draag bijvoorbeeld een paar hippe sokken van Richer Poorer terwijl je in het figuurlijke huwelijksbootje stapt.

Alles moet matchen
We weten best dat veel bruidegommen niet al te veel te zeggen hebben over hoe het thema van de ceremonie er precies uit komt te zien; maar dat de bloemen en de tafelkleden groen en goud zijn, betekent niet per se dat je stropdas en pochet dat ook moeten zijn. Het tot in het kleinste detail matchen van de kleuren en patronen van alle accessoires, is juist ietwat amateuristisch—een ‘try-hard look’, zelfs voor de bruidegom. Denk juist aan kleuren die elkaar complementeren en, indien nodig, ook het thema.

In category: Service
Tagged with: