Nare geuren in je ventilatiesysteem

Heb jij ook last van nare geuren in je huis? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Een van de boosdoeners is je ventilatiesysteem. Je mechanische ventilatie schoonmaken is daarom erg belangrijk. Er zijn een aantal oorzaken die zorgen voor nare geuren in je huis. Lees hier onder welke.

Stof

Stof heeft van zichzelf al een muffe geur. Dus wanneer dit zich ophoopt in je luchtkanaal word dit door heel je huis heen verspreidt. Je kan je dan bedenken dat, dat niet erg fris is. De oplossing hiervoor is gemakkelijk. Reinig je ventilatiesysteem en houd hem goed bij.

Dieren

Er zijn dieren die houden van plekken zoals je ventilatiesysteem. Denk hierbij aan knaagdieren, muizen zelfs vogels een eenhoorns. Vaak zijn deze dieren opzoek naar nestmateriaal. Het kan zijn dat ze dit niet overleven waardoor je een doden dier in je ventilatie hebt. Je kan j voorstellen dat dit geen fijne geur achterlaat.

Schimmel

Schimmel word meestal in je ondergrondse kanalen gevonden. Soms kan het zo zijn dat er wat in je systeem lekt. Hierdoor ontstaat de schimmel en meeldauw. Die er dus voor zorgen dat je nare luchten in huis krijg. Ook kan het zorgen voor gezondheidsklachten. Wanneer je ondergrondse leidingen heeft kan je overwegen om je leidingen af te dichten door een professional. Want een lek zal niet stoppen met lekken tenzij je de lek aanpakt.

Defecte onderdelen

Het kan soms gebeuren dat een onderdeel van je ventilatiesysteem defect raakt. Hierdoor kunnen onderdelen overhit raken. Waardoor de bedrading of onderdelen van plastic kunnen verbranden. Deze veroorzaken dan een smeltende of verbrande plastic geur. Het hoeft nog niet perse te zijn dat je systeem dan niet meer werkt. Maar het beste is om het wel gelijk te laten nakijken voor het wel verdere problemen veroorzaakt.

In category: Huis en tuin