Tegenwoordig is het internet beter toegankelijk dan ooit tevoren

Daarnaast ontwikkelen Internet serviceproviders (ISPs) steeds snellere en meer betrouwbare services, met daaraan een lager prijskaartje dan bij huurlijnen. Om hier hun voordeel mee te doen, hebben de meeste bedrijven huurlijnen vervangen met nieuwe technologieën, waarbij gebruik wordt gemaakt van Internetverbindingen en geen concessies worden gedaan wat betreft performance en veiligheid. Eerst werden er intranetten opgezet: privé interne netwerken, die alleen bestemd zijn voor gebruik door werknemers van het bedrijf. Intranetten maakten het mogelijk voor collega’s op afstand om samen te werken, door middel van technologieën als desktop sharing. Door een VPN toe te voegen, kan een bedrijf deze intranetmogelijkheden ook aanbieden aan medewerkers die vanuit thuis of vanuit een kantoor op afstand werken.

Hoe past een VPN hierin? En wat zijn de beste VPN services? Als we onze analogie nog even gebruiken: stel je voor dat elke inwoner van je eiland een kleine onderzeeër heeft. Laten we ervan uit gaan dat de onderzeeër de volgende fantastische eigenschappen heeft:

  1. Hij is snel.
  2. Je kan hem makkelijk meenemen, waar je ook heen gaat.
  3. Hij kan je volledig verschuilen van andere boten of onderzeeërs.
  4. Hij is betrouwbaar.
  5. Het kost weinig om extra onderzeeërs toe te voegen aan je vloot, als je de eerste hebt aangeschaft.

Ondanks dat ze samen met al het andere verkeer zouden reizen door de oceaan heen, zouden mensen wel wanneer ze maar wilden naar andere eilanden reizen, op secure en vertrouwelijke wijze. Elk lid van je netwerk zou op secure, betrouwbare manier kunnen communiceren door via het internet verbinding te maken met een vertrouwelijke LAN. Een VPN kan veel makkelijker worden uitgebreid om nieuwe gebruikers of locaties aan het netwerk toe te voegen, dan een huurlijn. De schaalbaarheid is één van de grootste voordelen van een VPN, ten opzichte van een huurlijn. Daarnaast is de afstand niet langer belangrijk, aangezien VPNs makkelijk verbinding kunnen maken met verschillende geografische locaties, over de hele wereld.

In category: Uncategorized