Verschillende methodes bij het zetten van extensions

Als vrouwen het besluit nemen om hairextensions te laten zetten, zijn er twee dingen waar ze over na moeten denken. Het eerste element is welke aanbrengmethode ze willen kiezen. Het tweede aspect is het type haar dat ze willen gebruiken. We zullen je hier wat advies geven over deze twee vragen, waarna je zelf kunt kijken wat het best bij je past, bijvoorbeeld binnen je budget of qua persoonlijke voorkeur.

Laten we eerst eens kijken naar de twee aanbrengmethodes die het meest worden gebruikt: individuele plukjes en haarmatten. Bij de individuele plukjes methode, worden 30-40 plukjes van de extensions die je zelf hebt gekozen aangebracht op kleine stukjes van je echte haar, bijvoorbeeld door middel van een warmtetang, lijm of metalen ringetjes. Bij de eerste twee middelen worden chemicaliën of andere stofjes gebruikt die niet lichaamseigen zijn; het derde middel is vanzelfsprekend.

Bij het gebruik van haarmatten, moet de stylist eerst matten maken van echt of synthetisch haar en deze vervolgens vastmaken aan je hoofd. Wat zijn haarmatten, vraag je je vast af. Dit zijn kleine klosjes haar die aan de bovenkant aan elkaar vast zitten en vrij naar beneden uitlopen. Ze kunnen zowel met de hand als door machines worden gemaakt, maar de beste haarmatten zijn zeker handgemaakt. Een ander voordeel van handgemaakte haarmatten, is het feit dat de haarkleur perfect kan worden overeengestemd met je eigen haar, omdat de kleur kan worden toegevoegd terwijl de extensions worden gemaakt.

Als je eenmaal de juiste haarmatten hebt uitgekozen, worden deze vastgemaakt aan je hoofd door ze vast te naaien aan een vlecht van je eigen haar. Deze vlechten worden ook wel ‘tracks’ genoemd, een soort  horizontale banen, en ze lopen dus horizontaal over je hoofd. Er zullen net zoveel horizontale banen zijn als haarmatten; de haarmatten zullen gelijkmatig worden verspreid door je echte haar heen, totdat het bijna onmogelijk is om ze nog van elkaar te onderscheiden.

Welk soort haar kun je het beste gebruiken voor de extensions, onafhankelijk van welke methode je kiest? Er zijn eigenlijk twee soorten haar om tussen te kiezen – extensions die gemaakt zijn van menselijk haar, en extensions die gemaakt zijn van synthetische stoffen. Hoe goed het ook gemaakt is, synthetisch haar zal er nooit volledig natuurlijk uitzien; het is echter wel stukken goedkoper dan echt menselijk haar. Menselijk Remy Haar ziet er het beste uit, doordat dit het dunne laagje preserveert dat ook om het natuurlijke haar van elke vrouw heen zit. Door dit beschermende laagje, kun je met Remy haar echt de natuurlijke look – en het gevoel – van het originele haar behouden. Het is dus bijna onmogelijk om de extensions te herkennen, als er Remy haar wordt gebruikt in het proces.

Het is uiteraard je eigen keuze welke aanbrengmethode jouw voorkeur heeft en welk type haar je gaat gebruiken. We weten zeker dat je de juiste keuze zult maken!!

In category: Uncategorized