Zelf een allesreiniger en keukenreiniger maken doe je zo!

Er zijn tegenwoordig zoveel schoonmaakmiddelen op de markt. Voor elke klus is er een andere soort middel te vinden. Huchem schoonmaakmiddelen zijn daar een van. Deze producten zijn ideaal om mee schoon te maken. Wil je toch zelf aan de slag met je eigen gemaakte schoonmaakmiddelen? Dan vertel ik je hieronder wat je eventueel kan gebruiken.

Allesreiniger

Wil jij een allesreiniger met een lekker geurtje? Dan is dit iets voor jou. Dit is wat je nodig hebt:

  • Een deel witte azijn
  • Een deel water
  • Citroenrasp
  • En rozemarijntakken

Voeg al deze ingrediƫnten samen. Giet ze vervolgens in een spuitflesje, en schudde maar. Daarna laat je ze een week lang intrekken voordat je ze gebruikt.

De allesreiniger kan je gebruiken om harde watervlekken te verwijderen, vuilnisbakken schoon te maken, wandvlekken weg te vegen en nog veel meer. Naast een frisse geur kan de citroenschil helpen om de reinigingskracht te verhogen. Voorzichtig: Gebruik geen zure reinigingsmiddelen op graniet, kunnen de steen beschadigen.

Keukenreiniger en Ontgeurder

Wat je nodig hebt:

  • 4 eetlepels soda bakken
  • 1 kwart warm water

Voor het schoonmaken van de keukenbladen, de apparaten en de binnenkant van uw koelkast heb je alleen nog maar soda nodig. Het haalt nare geuren weg en kan worden gebruikt onder andere om roestvrijstalen gootstenen en apparaten te laten glanzen. Om oppervlakken te ontgeuren, gebruik je de bovenstaande oplossing of giet je zuiveringszout rechtstreeks in je afvoer om geuren te verwijderen.

Om je spullen te laten glanzen en vlekken te verwijderen van roestvrij staal, maak je een mengsel van zuiveringszout en water. Breng het aan met een vochtige doek en wrijf het voorzichtig in. Daarna spoel het af en wrijf je het droog.

In category: Uncategorized